Алекс Грозданов: Щях да подпиша с Нефтохимик

Националът Алекс Грозданов ще продължи кариерата си в италианското първенство, като ще подсили тима на Калцедония (Верона). Центърът, който спечели Купата на България с Добруджа 07 (Добрич), е новото попълнение на петия в Серия А1. 

Потърсихме Алекс Грозданов за детайли около трансфера, ето какво разказа той пред BGvolleyball.com: 

"Нещата се случиха много бързо. Всъщност бях напът да подпиша с Нефтохимик, но след като получих офертата реших, че ще е по-добре да продължа в чужбина. За което се извинявам на ръководството им, защото отказах тяхното предложение час преди да подпиша." 

Тимът от Североизточна Италия има три класни попълнения на поста централен блокировач - Емануели Бирарели, Ален Пайенк и Стефано Менгоци. В редиците на Верона са и звезди като Митар Джурич, Лука Спирито и Никола Пезарези. Затова за Алекс новото предизвикателство е толкова вълнуващо. "Това, че ще играя рамо до рамо с такива имена, ме мотивира страшно много. Искам да покажа какво мога и, най-вече, да се уча от тях." И добавя: "Нямам конкретни наблюдения за представянето на отбора. Но мога да кажа, че се надявам на добър сезон като за първа година в чужбина."   Младият волейболист заминава за Апенините през август. Италианското приключение ще бъде доста по-леко за него, защото получава подкрепа от бившия си съотборник от Добруджа 07 и близък приятел Велизар Чернокожев, който прекара един сезон в Перуджа. "С Велизар сме добри приятели и комуникирахме през цялото лято, но му съобщих за предложението, след като вече всичко беше на привършване. Mнението му не беше нищо различно от моето."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти