Ред Бул вече приемат оферти за Карлос Сайнц

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че отборът би приел оферта за пилота на Торо Росо Карлос Сайнц-младши, стига тя да бъде достатъчно добра. 22-годишният син на рали легендата Карлос Сайнц вече изрази желанието си да напусне младежкия отбор и да преследва по-големи успехи. Месеци наред от Ред Бул искаха да задържат Сайнц, но така и не му предложиха място в Ред Бул.

Младият пилот заема деветата позиция в класирането и в шест от десетте старта от началото на сезона попадна в зоната на точките. Една от възможностите пред него е евентуално да заеме мястото на Фернандо Алонсо в Макларън в случай, че двукратният шампион напусне, а сделка с Рено, където би заместил Джолиън Палмър, също изглежда реалистична.

"Карлод Сайнц все още има контракт с Ред Бул и нищо не се е променило. Според документите му остават две години с нас. Той е ценен актив за Ред Бул, но от друга страна всеки актив си има цена. Така че, ако някой отбор иска да го вземе или той иска да отиде в някой друг отбор, е въпрос на цената, която ще предложат. Ако някой е готов да направи оферта, ние ще я обмислим", заяви Хорнер, допълвайки, че към момента не е постъпвало запитване за Сайнц-младши.

И докато за Сайнц може да има възможност да напусне Торо Росо и да приключи отношенията с Руд Бул, Хорнер повтори за n-ти път, че за Даниел Рикардо и Макс Верстапен няма цена, която може да ги отведе в друг тим. Техните договори са съответно до края на 2018-а и 2019-а година.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти