Рено имат едно наум след втория успешен тест на Кубица във Ф1

Шефът на Рено Сирил Абитебул бе доста сдържан относно евентуално завръщане на Роберт Кубица във Формула 1 преди месец, но опцията от Полша приковава вниманието на отбора все по-сериозно. След първия си тест във Валенсия Кубица премина още един - този път на "Пол Рикар" и докато първия бе иницииран в резултат на желанието на Кубица, вторият бе с цел преценка на възможностите на пилота.

"Кубица искаше да си припомни чувството да кара болид от Формула 1 и ние бяхме повече от щастливи да му позволим това. След това се съгласихме да продължим развитието му", сподели Абитубул пред френското издание l'Equipe.

Вчера Кубица завърши втория си тест с 90 успешни обиколки на "Пол Рикар" с 2012 E20.

"Пол Рикар е много по-трудна писта от Валенсия. Там успяхме да го поставим в по-трудни ситуации благодарение на различните конфигурации на пистата и да оценим физическото му състояние. Доволни сме от факта колко сериозно той приема тези тестове", допълни французинът.

Завръщането на Кубица във Формула 1 след ужасния инцидент през 2011-а по време на рали изглежда все по-вероятно след серията от възможности, които му представя Рено. Във Валенсия той направи 115 обиколки миналия месец, а болид на конструктора подкара и на Фестивала на скоростта в Гудууд миналата седмица, което бе и първата му публична изява с отбора след 2011-а.

"Твърде рано е да кажем дали Кубица може да се върне във Формула 1, но обмисляме идеята. Той има още път, който да измине. За момента кара само стари състезателни автомобили и е сам на пистата", завърши Абитебул.

Според някои медии Рено може и да позволят на Кубица да участва в предстоящия сезонен тест на "Хунгароринг" през август с болид със спецификации от настоящия сезон.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти