Намалиха присъдите на кубинските изнасилвачи

Апелативният съд в Турку намали присъдите на четирима волейболисти от националния отбор на Куба и освободи пети, във връзка с делото за изнасилване от миналата година. Те бяха арестувани през септември в Тампере, след като бяха признати за виновни, че са насилили жена на 2 юли след мач с Финландия от Световната лига.

Най-дълга остава присъдата на Османи Уриарте – четири години, докато Луис Соса беше оправдан, тъй като не е участвал в деянието. Рикардо Калво ще лежи 3 години и половина, капитанът Роландо Сепеда – 2,5 г, докато Алфонсо Гавилан ще прекара още година и 3 месеца в затвора.

Първоначално бяха задържани 8 волейболисти от състава на Куба, но в крайна сметка четирима от тях се оказаха невинни. Според показанията на жертвата, тя е отишла по своя воля в стаята на Уриарте, след като двамата се срещнали в дискотеката на хотела. След като правили секс обаче, волейболистът пратил съобщение до съотборниците си да се присъединят към него въпреки нежеланието на жената. Тя била държана насила в стаята, а след като оргията приключила, се оплакала на рецепцията. Съдът постанови още кубинците да платят 24 хиляди евро компенсация на жертвата.

"Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти