Летящ Хамилтън победи Фетел в квалификацията за ГП на Канада

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън победи Себастиан Фетел от Ферари с феноменална последна обиколка в днешната квалификация за неделната Гран При на Канада. Така британецът завоюва своя шести полпозишън в Монреал и общо 65-и, като по този показател изравни своя идол Аертон Сена.

Фетел пробра всичко по силите си, но дори допълнителната трета бърза обиколка не му позволи да спре летящия Люис. Въпреки това четирикратният световен шампион ще има своя шанс да атакува лидера още на първи завой, но за целта ще трябва да направи изключителен старт със своето Ферари.

Валтери Ботас не успя дори да се доближи до темпото на съотборника си в Мерцедес и остана трети на повече от седем десети зад Хамилтън. Финландецът все пак успя да спре сънародника си Кими Райконен и така пилотът на Ферари ще търси място на подиума утре от четвърта стартова позиция.

Макс Верстапен продължи да бъде по-бързият пилот на Ред Бул и се пребори за петото място. Шести остана австралийският му съотборник Даниел Рикардо.

 

Опитният Фелипе Маса от Уилямс успя да остави зад себе си пилотите на Форс Индия за седмото място. Така осми и девети останаха съотборниците в индийския тим Серхио Перес и Естебан Окон. Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг допълни подреждането в топ десет.

Точно както и в последната тренировка преди квалификацията, Фернандо Алонсо успя да стигне до 12-ото място. При добро стечение на обстоятелствата испанецът има шанс да влезе в зоната на точките при завръщането си във Формула 1 след участието си в Инди 500.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА КАНАДА ОТ:

Петък (09 юни)

17:00- 18:30 часа - Първа свободна тренировка

21:00 - 22:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (10 юни)

17:00 - 18:30 часа - Трета свободна тренировка

20:00 - 21:30 часа - Квалификация

Неделя (11 юни)

21:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти