Левски и Верея все пак ще играят бараж?

Баражът между Левски и Верея най-вероятно ще се състои, както е предвиден по програма на 4 юни на стадион "Георги Аспарухов" от 20:00 часа. Победителят в баража ще се класира за участие в Лига Европа, докато загубилият отбор няма да играе в европейските клубни турнири, споделиха от БФС пред Sportal.bg.

Както е известно, УЕФА спря ЦСКА-София от участие в евротурнирите през следващите две години. Тимът на Стамен Белчев е втори, като логичното е третият Левски да играе на негово място, а четвъртият да излезе в бараж с Верея.

От родната централа обаче обмислят сериозно вариант, при който "сините" да играят с Верея, а четвъртият да замени ЦСКА-София.

"Червените" ще обжалват решението на УЕФА пред КАС и едва след решението на последна инстанция ще стане ясно кой тим ще заеме последната евроквота от българските отбори.

Ако КАС потвърди наказанието наложено от УЕФА на ЦСКА-София, в Лига Европа ще участва отборът, който завърши на четвърто място в крайното класиране на Първа лига. Към момента, кръг преди края на сезона, това място се заема от отбора на Дунав (Русе).

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти