Педроса ще стартира от полпозишън пред родните си фенове на "Херес"

Дани Педроса продължи страхотното си представяне от четвъртия кръг на MotoGP по време на квалификацията и утре ще стартира от полпозишън на испанската писта "Херес" пред родните фенове в търсене на първа победа за новия сезон.

С малко по-слабо време зад Педроса остана неговият съотборник и световен шампион Марк Маркес, а на третата позиция – трети пилот с Honda, Кал Кръчлоу.

Маркес записа обиколка от 1:38.300 минути още в началото, а Педроса и Винялес се наредиха зад него. При втората серия от обиколки обаче Кръчлоу подобри времето на Винялес, а първите двама пилоти размениха позициите си след предпоследната обиколка на Педроса.

Хорхе Лоренсо ще стартира осми, а Скот Рединг – десети и това са най-добрите стартови места за Ducati този уикенд.

Андреа Яноне със Suzuki и Алейш Еспергаро с Aprilia получиха шанс да се борят за полпозишън или поне за по-добро стартово място след първата квалификация. Те бяха по-бързи от Андреа Довициозо, който бе фаворит в тази квалификационна сесия, но в крайна сметка ще стартира от 14-а позиция.

Яноне се представи доста добре при втория си опит и на старта утре ще заеме петата позиция пред Йоан Зарко и временния лидер в кралския клас Валентино Роси. Нещата за Алейш не се стекоха по същия начин - той претърпя единствения инцидент две минути преди края на квалификацията и остана 12-и.

Състезанието за ГП на Испания утре стартира в 15:00 часа българско време.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти