Кьосев! Златко Кьосев - героят за Монтана

След финал №1 за титлата между отборите на ВК Монтана и Нефтохимик 2010 радостта бе за тима на домакините, които бяха подкрепяни от близо 1000 зрители по трибуните в зала "Младост". 

Финалната точка за 15:12 в тайбрека след 2 часа и 19 минути битка донесе много радост за Монтана и за кмета Златко Живков, който дава мило и драго, за да могат хората от северозападния град да се радват на силен волейболен отбор, който за втора поредна година да играе за титлата. 

Сред героите на вечерта е основният посрещач на Монтана - Златко Кьосев. През целия сезон той е гаранция за треньора Даниел Пеев и съотборниците си, като осигурява сигурност при посрещане. Неведнъж, 23-годишният волейболист е показвал, че умее да стиска зъби и да бъде на разположение на тима си във важните моменти. Така бе и за първия финален двубой срещу Нефтохимик 2010, в който излезе на терена в състояние, далеч от оптималното. През последните дни Златко дори не успя да тренира нормално, тъй като бе с висока температура, а проблемите му продължиха и по време на мача. Той обаче не се отказа и игра със сърце от първата до последната минута. Не се отказа дори, когато получи кръвотечение от носа. Той бе наясно колко отговорен е този мач, стисна зъби, издържа до край и даде своя принос за победата. 

Статистиката показва, че е реализирал 13 точки, от които 1 ас и 1 блокада с 46 % ефективност в нападение (11 точки от 24 атаки). В посрещане е отиграл 27 топки, 37 % позитивно и 11 % отлично (само една грешка). Със сигурност играч с тази волейболна фамилия може повече, но за моментното си състояние състезателят с №3 в състава на Монтана заслужава адмирации. И няма да е незаслужено, ако го обявим за MVP (Най-полезен състезател) във финал №1.BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти