Радуканов: Ако бяхме вкарали в 15-ата минута, щеше да е друго

Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов обясни първата загуба на отбора под негово ръководство с липсата на основни фигури. "Орлетата" отстъпиха с 0:2 гостуването си на Верея от 25-ия кръг на Първа лига.

"Основното беше, че днес не бяхме в оптимален състав. Отсъстващите трима бяха с голямо значение и това се видя. Влязохме добре в срещата, до 10-15-ата минута имахме инициативата, но след това незнайно защо се прибрахме назад. Днес не се получи. От началото на полусезона говоря за този момент, когато се натрупат картоните и контузиите. Не успявахме да задържаме топката както в предните мачове. Направих си равносметка, че направеното дотук е много повече, отколкото очаквахме.

"През първото полувреме не можехме да задържаме топката, после влезе Иван Цветков и промени това. Не успяхме да създадем положения, което бе по-разочароващото. Нямаше я обичайната агресия в играта ни. Всичко опира до качествата на играчите. Всеки играе според качествата си. Ние разполагаме с играчи, които определени характеристики и се стремим да изкараме максимума от тях. За всичко бяхме готови, ако бяхме вкарали в 15-ата минута положението, щеше да е друго. Един гол през първото полувреме преобърна нещата. Да, за съжаление, това беше слаб мач за нас. Отрази се много отсъствието на Аймен Суда, на Дани Младенов, който е голмайстор, на Костърна, който ни дава много ширина в атака. Казах, че ще е много тежко, когато започнат да отпадат хора. Другите, които са пейката, са по-млади, вижда се, че им трябва повече време. След всеки мач ме питат за топ 6, аз казах, че ще играем според възможностите си“, допълни Радуканов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти