Алонсо разочарован след първия ден на "Каталуния"

След първия ден от тестовете край Барселона Фернандо Алонсо заяви, че Макларън трябва да направят всичко възможно да не ги сполетява един и същи проблем отново и отново. Испанецът успя да завърти само 29 обиколки на "Каталуния" и остана предпоследен в класирането от деня.

След първата инсталационна обиколка Алонсо трябваше да се върне в гаража заради проблем с маслото в неговия MCL32. След последвала смяна на двигателя Хонда, Фернандо се върна на трасето следобеда, но накрая не можа да скрие как се чувства: "Очевидно съм разочарован. Това не беше перфектният старт на зимните тестове. Изгубихме много време, в което можех да карам. Нещата не са идеални, но положението е такова. Остава ни просто да си вземем поука и да направим всичко възможно проблемът да не се повтаря отново и отново. Целта ми в следващите дни ще е да наваксам. Всеки пилот има само по четири дни преди старта на шампионата и сега един е отписан за мен".

"Направих 29 обиколки, но по-голямата част от тях бяха инсталационни и за проверка, така че сега очаквам един нормален ден, от който да можем да си направим заключения. Все още нямам усещане за колата, защото имахме твърде много проблеми. Рано е да се каже как се представя", допълни Фернандо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти