Кристиано ще покори нов връх днес

Тази вечер Кристиано Роналдо ще получи поредната "корона" за изявите си през 2016 г. Нападателят на Реал Мадрид ще бъде удостоен с приза за Най-добър футболист в света за годината в класацията на ФИФА, категорични са в Испания. Церемонията ще се проведе в Цюрих и започва в 19:30 часа.

Както е известно, това е алтернативната награда на Световната футболна централа. До миналата година ФИФА и "Франс футбол" заедно организираха надпреварата за "Златната топка", но вече френското списание отново само дава този приз, което накара ФИФА да потърси друг начин да отличава най-добрите.

Тройката на FIFA The Best се допълва от Лионел Меси (Барселона) и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), но не се знае в какъв ред точно.

На същата церемония днес ще бъде удостоен и победителят в анкетата за Треньор на 2016 г., където номинирани са Зинедин Зидан, Клаудио Раниери и Фернандо Сантош. Според Marca сигурно е, че наставникът на Реал Мадрид не печели.

В Цюрих редом до Кристиано ще видим още четирима негови съотборници от "Сантиаго Бернабеу" - Марсело, Тони Кроос, Лука Модрич и капитана Серхио Рамос, тъй като и те заедно с португалеца са част от Идеалния тим за годината.

В гласуването участваха селекционерите и капитаните от националните отбори, специално жури журналисти и фенове.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти