Дейна Уайт: Обожавам професията си! Събуждам с мисълта, че ми харесва това, което правя

По време на промотиращото турне на мултимилионния сблъсък между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър, Дейна Уайт категорично изключваше възможността да стане боксов промоутър. В интервю пред The Wallstreet Journal той затвърди тезата си, но спомена, че е склонен да опита да промотира боксови събития под шапката на компанията, която притежава UFC:

„Бих се радвал да дадем шанс и на боксови мачове, за да видим до къде ще стигнем.“

Уайт споменава, че успехите му като промоутър в смесените бойни изкуства са му спечелили няколко оферти от бокса. Стартът в кариерата на Дейна идва точно от боксовия ринг, където е работил преди да менажира кариерите на настоящите членове на Залата на славата в UFC -Тито Ортиз и Чък Лидел.Той е президент на UFC вече 16 години и единственото нещо, което го движи напред е неговата страст към бойните спортове.

„Мога да напусна и утре, ако искам. Няма да мога да започна веднага при друг работодател, но мога да напусна, когато си поискам. Работата е там, че не желая да го правя. Обожавам професията си. На 48 години съм и всеки ден се събуждам с мисълта, че ми харесва това, което правя.“

Желание от страна на бойците в UFC за участие в боксови мачове също не липсва – Стипе Миочич пожела да се изправи срещу Антъни Джошуа, Джими Мануа също на няколко пъти предизвика Дейвид Хей.Имайки предвид факта, че Уайт изпълняваше ролята на промоутър в един от най-касовите сблъсъци на всички времена, единственият проблем пред него би бил това дали това би се харесало на феновете на UFC.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти