Домът е там, където е сърцето

Италианската писта "Муджело" е "Мека" за феновете на мотоциклетизма от всички краища на света. Около 100 000 зрители пристигат в Тоскана за красивата комбинация от бързи и бавни завои и дълги прави. За един от фаворитите в мотоциклетния спорт – Ducati – освен всичко друго, това място е и дом.

Както гласи поговорката, домът е там, където е сърцето. Когато миналата година "Муджело" посрещна традиционния кръг от MotoGP, Ducati се почувстваха по вкъщи отвсякога, печелейки италианския кръг с италианска машина и италиански пилот. За първи път подобно нещo се случва през 1974 година, а пък първата победа на Ducati на трасето става реалност през 2009 година.

Довициозо започна доста незадоволително своя сезон, но Гран При на Италия със сигурност може да бъде повратна точка в неговата кампания през 2018-а. Дови има пет подиума на "Муджело" - два от тях – в кралския клас. Освен триумф на Валентино Роси този уикенд, също толкова сладка победа може да бъде и повторение на тази на Дови от 2017 година.

Завидна история на "Муджело" има и съотборникът на Дови – Хорхе Лоренсо с пет победи и десет подиума във всичките класове на мотоциклетизма. Въпреки че миналата година не намери скоростта на съотборника си, сега испанецът отива в Италия със самочувствие, след като поведе и в Испания, и във Франция. И въпреки че "Муджело" не може да се нарече дом на Лоренсо, ако тук той най-после стигне до първата си победа с Ducati, със сигурност ще го почувства като свой.

В Италия обаче няма само двама пилоти да карат за заводския тим на Ducati. Знаещият наизуст трасето тестови пилот Микеле Пиро също се връща вкъщи.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти