Над 340 деца от 32 училища ще участват на Мини Мондиал 2018

Над 340 деца от 32 училища на територията на град София (държавни, частни и общински) ще вземат участие в “Grassroots”- Мини световно първенство 2018. Надпреварата се организира от Българския футболен съюз и Столична община в партньорство с Министерството на външните работи и със съдеийствието на Министерство на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД.

Официалното откриване на турнира на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе на 29 май, вторник от 10:00 часа.

Форумът се провежда традиционно като представлява миниреплика на предстоящия Мондиал 2018 в Русия и по повод Деня на детето -1 юни.

урнирът e част от програма на „Grassroots”” и инициативата на БФС за развитието на детския и ученически футбол „Хайде да ритаме!“.

В рамките на два дни между 29-30 май второкласници и третокласници от столицата ще имат възможност да практикуват любимата си игра, да демонстрират качествата си, да се вдъхновят и да усетят атмосферата на стадион „Васил Левски“, който през годините е ставал арена на едни от най-забележителните и исторически успехи на българския футбол.

Малките футболни надежди ще преминат първо през групова фаза, следвана от елиминационна и финал.

Турнирът има за цел да популяризира послания за толерантност, феърплей, както и да създаде условия за равнопоставено включване на момичета и момчета в спортна надпревара.

За състезанието са предвидени много награди за ученици и училища - храни, напитки, пособия и консумативи, които са осигурени от Българския футболен съюз и Столична община.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти