Нювил натрупа преднина на рали Португалия, тежка катастрофа за Мийк (видео)

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил натрупа аванс от 40 секунди на рали Португалия - шести кръг от сезон 2018 в Световния рали шампионат (WRC). Най-близкият пилот до него остава Елфин Еванс с Ford. В два от следобедните съботни етапи се изля дъжд, което доказа, че Hyundai бяха избрали правилна стратегия с четири софт гуми, докато Ford имаха две.

Съотборникът на Нювил Дани Сордо зае третото място с изоставане от 17.4 секунди спрямо Еванс. Той изпитваше напрежение от втория пилот на Ford Теему Сунинен, движещ се четвърти, и вследствие на това се завъртя в последния етап и изгуби седем секунди от преднината си спрямо него.

Сунинен и Есапека Лапи с последната останала Toyota в състезанието се бореха през целия ден за петата позиция. Зад тях двойката на Citroen Maдс Остберг и Крейг Брийн останаха на шесто и седмо място.

Тежка катастрофа претърпя Крис Мийк със Citroen в началото на деня. Британецът бе транспортиран в болница заради болки в гърба, но оттам са го изписали почти веднага. Навигаторът му не пострада от инцидента.

Мийк е вторият пилот, който е приеман в болница от началото на състезателния уикенд в Португалия след катастрофата на Хейдън Падън в петък.

Снимка: Hyundai Motorsport

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти