Арсенал продължава без точка като гост след загуба от Лестър (видео)

Лестър постигна първа победа над Арсенал след 22 мача в първенството без успех срещу този съперник. “Лисиците” спечелиха с 3:1 на “Кинг Пауър Стейдиъм”, след като доминираше през голяма част от срещата. Така отборът на напускащия Арсен Венгер остава единственият в английския футбол без точка като гост през 2018 г. Келеши Иеанашо откри резултата в 14-ата минута, а малко по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като Мавропанос получи червен картон. Въпреки това лондончани успяха да изравнят в началото на втората част след попадение на Обамеянг. Джейми Варди от дузпа направи 2:1, а в края Марез оформи крайния резултат.

Арсенал започна добре, но много бързо всичко се разпадна за тима на Арсен Венгер. Първата опасност се откри пред Иуоби, но Якупович направи отлично спасяване. В 14-ата минута защитата на лондончани не успя да се ориентира, стигна се до разбъркване в наказателното поле и Келеши Иеанашо откри резултата.

Секунди след попадението младият защитник на Арсенал Константинос Мавропанос получи червен картон, след като събори Иеанашо. Последва центриране, което намери Магуайър напълно непокрит в наказателното поле. Бранителят стреля точно, но Чех успя да избие волето му.

@@@

Венгер извади Уелбек, за да пусне защитник в лицето на Мустафи, като всъщност “артилеристите” бяха по-компактни с 10 човека на терена. Те ограничиха опасните атаки на домакините и започнаха да търсят изравняване.

В началото на втората част Лестър можеше да поведе с два гола след удар на Диабате, но Мустафи изби от голлинията. “Лисиците” малко по-късно допуснаха попадение. След отлична работа на Майтленд-Найлс по дясното крило топката стигна до Обамеянг. Първият му удар бе спасен, но при добавката той прати топката в мрежата.

@@@

Защитата на Арсенал за пореден път се изяви, като подари топката на Грей, който бе повален от Мхитарян в наказателното поле, а от отсъдената дузпа Джейми Варди не допусна грешка. В края на двубоя блестяща контраатака бе завършена технично от Риад Марез, който финтира бранител и вратаря, за да се освободи и прати топката в мрежата за 3:1.

ЛЕСТЪР - АРСЕНАЛ 3:11:0 - Иеанашо (14)1:1 - Обамеянг (53)2:1 - Варди (76-д)3:1 - Марез (90)

СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛЕСТЪР ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АРСЕНАЛ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти