Семейство Стефанови обогати колекцията си от медали

Семейството на Ивайло Стефанов обогати колекцията си от медали. Този път обаче отличията не са от волейболни състезания. Големият син на Ивайло Стефанов – Георги, спечели три златни и един бронзов медал от петото издание на турнира по плуване за деца и подрастващи "Талант къп", който се проведе на басейн "Диана" в края на миналата седмица. Участие в надпреварата взеха малко над 600 плувци.

Георги Стефанов, който днес празнува имен ден, спечели златните отличия при 11-годишните на 50 бруст, 100 метра свободен стил, както и в щафетата на 4x50 метра свободен стил, където бе четвърти пост. Той взе и бронз на 100 метра бруст.

"Георги се представи много добре на това състезание. Още е мъничък за волейбол, но може би скоро ще влезе и в залата. Аз не съм добър плувец. Но за дете на неговата възраст е много добре да се занимава с плуване", коментира пред BGvolleyball.com таткото Ивайло Стефанов.  

Георги е състезател на Левски, но когато става въпрос за волейбол, подкрепя ЦСКА. Треньорката на Георги - Ели Манолова, също получи награда за отборното второ място на тима. 

Още за турнира четете ТУК

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти