Джанлоренцо Бленджини: Ще се опитаме да намерим най-доброто място за Зайцев в отбора

Старши-треньорът на олимпийския вицешампион Италия Джанлоренцо Бленджини коментира избора си на играчи, на които ще разчита за новата Волейболна лига на нациите (б.р. наследник на Световната лига).В разширения състав на "Скуадра адзура" Бленджини повика 26 волейболиста, като до 15 май трябва да останат 21. В тима се завръщат звездите Иван Зайцев и Османи Хуанторена, които получиха почивка през миналата година. От състава в сравнение с 2017 година пък липсва диагоналът Лука Ветори.

"Османи и Иван очаквано се завръщат в състава. В годината, в която сме домакини на световното първенство, всичко трябва да е насочено към него, за да направим нещо значимо. Това означава, че трябва да се изправим с най-добрия отбор в момента и в Лигата на нациите. От тук идва и обяснението защо съм извикал Микеле Баранович и Симоне Пароди. Първият направи добър сезон и заслужава този шанс, докато Пароди е в приемливо физическо състояние и заслужава да бъде извикан", сподели Бленджини в интервю

за авторитетния "Гадзета дело спорт"

.

"За позицията на Зайцев - ще видим каква ще бъде най-добрата формация на отбора в залата. Разбира се, в миналото е показал големи качества като диагонал, докато в последните два сезона в шампионата демонстрира отлично израстване като посрещач. Ще се опитаме да намерим най-доброто място за него и за отбора", призна още селекционерът на "адзурите".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти