Рали шампионът Димитър Илиев и Лео Бианки се откроиха на благотворителен картинг турнир

Рали легендата Димитър Илиев и чаровният Master Chef Лео Бианки станаха част от благотворителния турнир по картинг между компании в Sofia Karting King вчера, 19 април. Серията спортни турнири между комапнии "Спортувай с мисия" са едни от най-дългоочакваните събития на празничните герои, а турнирът по картинг е сред фаворитите.

Общо единадесет отбора се включиха в надпреварата – десет социално-отговорни компании и отбор на Holiday Heroes. В отборът на празничните герои се открои посланикът на добро Лео Бианки, който показа завиден талант на пистата, а сред корпоративните отбори имаше цели две компании, които се включиха с по два представителни отбора – KPMG IT Services и Fadata.

По традиция на Holiday Heroes, всеки от отборите имаше свои ментор, който помагаше в надпреварата. Рали легендата и многократен шампион на България – Димитър Илиев, уважи състезанието и се включи като ментор на отбор. Още в началото на събитието той призова всички участници да бъдат внимателни не само на пистата в Sofia Karting Ring, но и извън нея. Ментори станаха още младият, но много перспективен автомобилен състезател и шампион за 2015 г. Григор Григоров и Коко Върбицалиев, който е първият българки пилот участвал във Формула БМВ, шампион по картинг и носител на бронза на световното по картинг за любители през 2017. В менторският колектив се включиха още Дани Попов, Симеон Симеонов и рекордьорът по бързина в шампионатите на Sofia Karting Ring – Алекс Юлиян.

Шампион на турнира стана отборът на VM Ware. Среброто спечелиха „Лаборатории Рамус“, а трети се класираха KPMG IT Services Bulgaria.

Средставата от такса-участие на отборите ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes за кампания "Коледа 2018" през декември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти