Динамо изхвърли ЦСКА и Миланов от битката за шампионската титла (видео + галерия)

Още един от претендентите за титлата в Русия вече е аут от борбата. ЦСКА (Москва) отстъпи с 1:2 на Динамо (Москва) в столичното дерби от 25-ия кръг и остана на трето място вкласирането, но на цели 8 точки от водача Локомотив (Москва). Георги Миланов този път беше титуляр за "армейците" и дори асистира за гола на Фьодор Чалов в 60-ата минута, но преди това Александър Ташаев се беше разписал на два пъти за Динамо.За ЦСКА това беше втори тежък удар в рамките на няколко дни, след като загуби с 1:4 от Арсенал първия четвъртфинал в Лига Европа. В същото време победата на "ВЕБ Арена" продължи успешната серия на динамовци. Отборът на Дмитрий Хохлов е в подем през пролетта и събра 11 точки в последните си 5 мача, които го изкачиха в средата на таблицата.@@@Символичните гости поведоха в 11-ата минута след хубава контраатака, започната от Константин Рауш. Той комбинира с Кирил Панченко, а след неговия пас Ташаев опъна мрежата зад Игор Акинфеев. ЦСКА имаше няколко възможности да изравни, а в началото на второто полувреме допусна нов гол. Асистенцията беше на Евгений Луценко, който центрира, Акинфеев и Георгий Шенников не успяха да избият топката, а Ташаев необезпокояван вкара за 0:2.

При този резултат Виктор Гончаренко смени Ахмед Муса с Чалов, а нигериецът видимо се ядоса и отказа да му подаде ръка. Чалов обаче се нуждаеше само от две минути, за да върне интригата. Той получи пас от Миланов и се озова очи в очи с Антон Шунин, след което технично го преодоля.

Въпреки усилията си до края, ЦСКА не съумя поне да изравни и загуби още едно столично дерби този сезон.

@@@

"Направихме прекалено много грешки. Липсваше ни свежест, а Динамо игра с повече енергия и скорост. Муса? Това си е нещо между нас, вътре в отбора. Той и Витиньо още не са в необходимата форма. С Головин и Чалов заиграхме по-добре", коментира след поражението Гончаренко.

"Всички виждам колко много се стараем във всеки мач. Затова и резултатите идват. Опитахме се да използваме свободните пространства и се получи. Момчетата заслужават добри думи за представянето си не само днес", заяви доволният Дмитрий Хохлов след успеха на Динамо.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти