Решаващи мачове за титлата по хандбал при жените този уикенд

Битката за шампионския трофей на България по хандбал при жените навлиза в 4-ия кръг на основната фаза на първенството. Три срещи остават до определяне на двата супер-финалисти, като към момента шансове за достигане до последния етап имат и четирите отбора – Етър 64, Свиленград, Бъки и Шумен 98. Безспорно най-голям интерес предизвиква предстоящия мач в неделя (1 април) от 15,00 часа, когато се срещат Свиленград и Етър 64. Търновки са лидери в таблицата с 7 точки, докато домакините имат една по–малко и двубоят за тях е от изключително значение. И двата отбора ще излязат с най-доброто в съставите си и със сигурност феновете на играта, които ще бъдат в залата ще видят хандбал от високо ниво от първия до последния съдийски сигнал.

В другата среща от програмата на кръга в Основната фаза играят Бъки и Шумен 98. Срещата е в съботния ден (31 март) от 15,00 часа в габровската зала "Орловец". Интересно е, че и двата тима имат изиграни по два мача до момента, след като отложиха срещата от 1-ия кръг помежду си в Шумен за 6 април (петък). Бъки имат 5 точки, а шуменки 2, но при евентуално подценяване от страна на "бъкитата" могат да си направят ситуацията много трудна за едно от двете места даващи право на супер-финал за титлата през 2018-та.

Регламентът на супер-финалите са първите два отбора да се срещнат помежду си след изиграването на 7 мача от основната фаза. Шампионското отличие и златните медали ще станат притежание на този отбор, който постигне 2 победи над съперника си от възможни 3 мача. Играе се на разменено гостуване, като при равенство 1-1 успеха третата среща е в залата на тима, който е заел първото място в крайното подреждане на Основната фаза.

Междувременно, младежките (до 20 години) и юношеските (до 18 години) национални отбори на България заминаха за силния международен турнир Cell Cup, който ще се проведе в периода 29 март -3 април в град Балатонфюред, Унгария. В надпреварата участие в съдийската колегия ще вземат и реферите Пламена Георгиева / Кремена Георгиева от Хасково.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти