Мирослава Паскова: Започнах с футбол, но волейболът ме плени

Волейболистката на Левски и националка Мирослава Паскова е стартирала кариерата си в спорт, различен от волейбола и дори не толкова типичен за жени - футбол. Нападателката разказва за началото в "синия" клуб и други интересни факти около себе си: 

"Преди да започна с волейбола, се занимавах с футбол. Всичко почна от школата на Чирпан, когато бях на 14 години, получих предложение от настоящата ни треньорка Любка Дебърлиева и се присъединих към Левски. Първата година ми беше трудно, тъй като имаше по-опитни състезателки, но продължих благодарение на подкрепата от семейството", коментира Паскова.

"Първият ми мач беше срещу Славия на 15 години, победихме с 3:2 гейма, на следващата година вече играех. Капитанът трябва по-често да дава изявления, няма проблеми с това, играх в Полша заедно с Кремена Каменова, от дъното на таблицата стигнахме до 3-ото място, имаше уникална организация, разликата с България е огромна, залите са пълни, спортът е популярен, тук има малко зрители", добави тя.

"Всичките овации се обират от футбола, женският волейбол е бил на втори план. За мен е чест да защитавам цветовете на България. Амбициозен човек съм, обичам забавленията, обичам да ходя на кино, да излизам с приятели, наскоро започнах да стрелям", коментира още тя. 

"Крайните нападатели са ни силното оръжие. Трябва да използваме опита си, трябва да поемем отговорност", допълни волейболистката на ВК Левски.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти