Ройс също не иска Батман да отлита от Дортмунд

Атакуващият полузащитник на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс ще се радва, ако нападателят Миши Батшуай остане в отбора."Ще бъда много щастлив, ако Миши Батшуай остане в Борусия. Той показа колко е полезен за отбора. Надявам се, че до края на този сезон ще влезем в Шампионската лига", заяви Ройс пред "Билд".24-годишният белгиец, известен с прякора Батман, премина през зимата в Дортмунд под наем до края на сезона от Челси. Досега Батшуай записа девет мача за Борусия във всички турнири и вече вкара седем гола. На този етап обаче лондончани нямат желание дори да преговорят за откупуване.

Междувременно полският защитник Лукаш Пишчек преподписа с Борусия до лятото на 2020 година. 32-годишният футболист е най-опитният полеви играч в състава на Петер Щьогер и от клуба определиха оставането му като много ценно заради опита, с който може да бъде полезен на по-младите си съотборници.

Пишчек се присъедини към вестфалци през 2010 година от тима на Херта (Берлин). С екипа на "жълто-черните" той спечели два пъти титлата в Германия, два пъти купата на страната и игра финал в Шампионската лига през 2013 година.

Преди дни и Марко Ройс преподписа - до 2023 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти