Лайпциг пропусна да нанесе тежък удар на Зенит (видео)

Отборът на РБ (Лайпциг) изигра много силен мач, но надви Зенит само с 2:1 в първа среща от 1/8-финалите в Лига Европа. Изключителното представяне на Тимо Вернер - вкарал единия и асистирал за другия гол - дава леко предимство на германците преди ответния двубой в Санкт Петербург след седмица. Отборът на Роберто Манчини разочароваше през повечето време, като над 70 минути не успяваше дори да уцели вратата на “червените бикове”. Домакините водеха убедително с две попадения, но четири минути преди края Доменико Кришито реализира от пряк-свободен удар.

Играчите на Лайпциг показаха, че са си взели поука от реванша срещу Наполи в предишната фаза и бяха напълно концентрирани почти през цялото време.

В 35-ата минута гредата спря Емил Форшберг от попадение в мрежата на Зенит.

Преломът настъпи след почивката. Първо, в 56-ата минута Вернер майсторски с пета изведе Брума сам срещу вратаря и Разенбалшпорт поведе с 1:0.

След това в 77-ата минута Наби Кейта слаломира между бранителите в сини екипи и подаде към Вернер, който от същото положение като Брума направи 2:0. Останаха обаче съмнения за засада на германския национален нападател.

Зенит все пак успя да си върне шансовете след попадение на Кришито от фал в 86-ата минута.

След това Марсело Забитцер можеше да вкара трети гол за тима от Бундеслигата, но нямаше шанс.

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти