Гришо не близва алкохол и бяга от хляба на обяд
Какви са гастрономичните навици на най-добрия тенисист на България Григор Димитров? На този въпрос отговаря италианецът Леонардо Бианки, който храни Гришо по време на престоите му в София. Ето какво каза Лео пред колегите от "Меридиан Уикенд":"С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели. Той самият предложи това на Никол Шерцингер и майка си Мария, когато двете се събраха в заведението миналата година. Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати - от типа "помодоро базилико". Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино - запечени макарони с три вида сирене. Имало е случаи, когато съм му приготвял и пакери". Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. Тенисистът по принцип не близва алкохол - така например Никол си поръчала чаша вино, но любимият й не направил никакъв компромис по този параграф. На вечеря хасковлията вече си позволява тесто. "Приготвям му специална фокача - това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено. Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер. Въобще забравям за чубрица и кимион например. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон", казва още Лео.