Младият треньор на Хофе разпитвал за тайните на Хайнкес

Нашумелият треньор на Хофенхайм Юлиан Нагелсман иска да знае повече от тайните на Юп Хайнкес и по тази причина е разпитвал Никлас Зюле за детайли от заниманията и общуването на опитния специалист с футболистите на Байерн (Мюнхен). До миналия сезон Зюле играеше точно за отбора от Зинсхайм, а вече е на “Алианц Арена”.Хайнкес обаче не се притеснява и дори се застъпи за 30-годишния Нагелсман. “Не мисля, че Юлиан е искал да открадне нещо. Като млад треньор и аз гледах другите и се учех от тях. Предполагам, че той гори от желание да научи нещо ново и да го използва. На неговите години аз още вкарвах по 20-30 гола на сезона, а той вече е втора година в професията в Бундеслигата и отборът му показва много хубаво лице. Когато Нагелсман пое Хофе, те бяха изпадащи. Работата му с юношите преди това със сигурност му помага”, заяви Хайнкес.

По-рано през сезона Байерн загуби гостуването си на Хофенхайм, а утре предстои ответната среща в Бавария. За нея домакините ще са без полузащитника Хави Мартинес и бранителя Матс Хумелс. Испанецът все още не е възстановен от травма, докато Хумелс продължава да се лекува след вирусно заболяване.

Когато през есента баварците отстъпиха в Зинсхайм, те бяха водени още от Карло Анчелоти. След като обаче италианецът бе освободен, а на негово място бе назначен Хайнкес, Байерн спечели 33 точки и води с 16 пред втория Байер (Леверкузен) и с 20 пред Хофенхайм.

Още от Футбол свят

Виж всички