Задава се Гран При на Виетнам във Ф1

Има зелена светлина за състезание по улиците на Ханой, столицата на Виетнам. Според списание Форбс сделката е пред приключване. За Гран При на Виетнам се говори от години насам, но бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстън беше против идеята. Новите собственици от Либърти Медиа са на съвсем друго мнение и продължават да търсят нови възможности за спорта.

Твърди се, че надпреварата в Ханой ще бъде обявена още в следващите седмици, след като вече е постигнато успешно споразумение на среща в Лондон. Състезанието ще бъде по улиците на виетнамската столица, тъй като в страната няма други подходящи писти. Всъщност липсата на традиции в моторните спортове е била една от причините Екълстън да не иска Ф1 във Виетнам.

Потърсен за коментар, бившият собственик заяви, че са му предлагали среща с виетнамския държавен глава. "Можех да го направя, всичко беше уредено" заяви Бърни. "Те нямат никакви традиции и дори опит в моторните състезания, така че не исках да навлизаме на място, около което така или иначе имаме много добри промоутъри". Британецът допълни, че е понесъл много критики за вкарването в Ф1 календара на състезанията в Русия и Азърбайджан по същата причина.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти