Жоро Костадинов продължава за Купата на Русия, Занев отпадна (видео)

Националът Георги Костадинов игра цял мач при победата на Арсенал (Тула) над Ахмат с 2:0 в среща от 1/8-финалите в турнира за Купата на Русия. Българинът полу§и жълт картон, а головете отбелязаха Лука Джорджевич и Резиуан Мирзов. Това вероятно беше последният мач на Олег Кононов начело на “артилеристите”. Очаква се съвсем скоро той да бъде обявен за старши треньора на Спартак (Москва).Джорджевич откри резултата в 16-ата минута след пас на Михаил Бакаев и още веднъж доказа, че Ахмат е любимата му жертва. Той се разписа срещу същия съперник и при победата като гост през 2017 година, когато треньор на Ахмат беше Кононов. Преди два месеца пък черногорецът порази вратата на тима от Грозни и в Тула, носейки първа победа на Кононов като наставник на Арсенал.

В средата на второто полувреме Магомед Митришев направи невероятен пропуск, а в ответната атака Мирзов технично вкара втори гол за Арсенал и класира тима си в следващата фаза. Достигането до 1/4-финалите е изравнен рекорд в турнира за отбора от Тула.

От надпреварата отпадна Енисей на Петър Занев. Родният национал беше титуляр при тежката загуба с 1:4 от шампиона Локомотив (Москва). Мачът на “РЖД Арена” се превърна в рецитал на братята Миранчук. Два гола вкара Антон, а един - Алексей. Преди това Едер откри резултата от дузпа в 13-ата минута, а в края на двубоя Александър Кутин също беше точен от бялата точка за почетното попадение на гостите.

Само преди няколко дни двата отбора се срещнаха и в двубой от първенството, като “железничарите” се наложиха с 3:0 в Красноярск. На 1/4-финалите съперник на Локо ще е Рубин, който отстрани друг столичен тим - Динамо (Москва).

Сред последните 8 в турнира попадна и Оренбург. Отборът на Владимир Федотов победи с 1:0 втородивизионния Тюмен благодарение на гола на Алексей Сутормин в 32-ата минута.

Купа на Русия, 1/8-финали:

ЛОКОМОТИВ (МОСКВА) - ЕНИСЕЙ 4:1

1:0

Едер (13) д.

2:0

Ан. Миранчук (39)

3:0

Ал. Миранчук (48)

4:0

Ан. Миранчук (57) д.

4:1

А. Кутин (85) д.

МИНУТА ПО МИНУТА!

АХМАТ - АРСЕНАЛ (ТУЛА) 0:2

0:1

Л. Джорджевич (16)

0:2

Р. Мирзов (70)

МИНУТА ПО МИНУТА!

ОРЕНБУРГ - ТЮМЕН 1:0

1:0

А. Сутормин (32)

МИНУТА ПО МИНУТА!

Още от Футбол свят

Виж всички