Спартак (М) не може да си позволи Жардим

Спартак (М) не може да си позволи Жардим

Името на Леонардо Жардим беше едно от първите, които започнаха да циркулират в медийното пространство като вариант за старши треньор на Спартак (Москва) след уволнението на Масимо Карера. Португалският специалист наскоро напусна Монако и си търси нов отбор, но шансът да се окаже начело на най-популярния руски клуб е минимален.

"Жардим иска годишна заплата от 6 млн. евро. Освен това, той държи отборът, който ще води, да е на високо ниво. Португалецът ще настоява за скъпа селекция. В момента няма как да се стигне до договор между него и Спартак" заяви генералният секретар на Професионалния съюз на футболистите и треньорите в Русия Николай Граматиков.

Фаворит на шефовете на Спартак продължава да е наставникът на Арсенал (Тула) Олег Кононов. Последната дума обаче ще има собственикът Леонид Федун след завръщането си в Русия.

Според "Советский спорт", лошите резултати не с единствената причина за уволнението на Карера. Изданието твърди, че по негово време клубът е платил огромни суми на посредници при осъществяването на някои трансфери. Става дума за около 50 млн. евро, отишли в джобовете на агенти, участвали в сделките по привличането на Педро Роча, Александър Самедов, Георги Тигиев, Луис Адриано, Марко Петкович и Роман Ерьоменко. Тази сума е с над 100% по-голяма от платените трансферни суми в същия период.

Масимо Карера застана начело на Спартак през 2016 година и направи тима шампион още през първия сезон, а след това спечели и Суперкупата на Русия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти