Иван Влъчков на полпозишъна на писта Дракон

Иван Влъчков ще стартира от полпозишън своя клас Туринг на писта Дракон, където този уикенд се провежда 5-ият кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотът на Дамасцена Алба записа 4 победи от 4 старта до момента и класиране на подиума на трасето край Калояново ще му донесе титлата за 3-а поредна година в Туринг.

Иван бе най-бърз в първата квалификация, но в нея изпревари Станислав Паришков с Opel Astra само с 0.064 сек. Във втората 19-годишният пилот вдигна темпото и слезе до 1:05.634 мин и остави Паришков на 1.001 сек зад себе си.

Трети ще стартира Косьо Йорданов от екипа на от Влъчков Рейсинг с Honda Civic, който остана на 1 десета зад Паришков. Следват Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Honda Civic и Стоян Апостолов (Honda Civic).

Предишният кръг от шампионата Писта Стара Загора също се проведе на трасето Дракон, като Влъчков записа убедителна победа, следван от Будев и Апостолов, които проведоха оспорвана битка за 2-ото място.

"Ще се борим за победата, за да си осигурим титлата преди последния кръг, заяви Влъчков. – Конкуренцията е много силна. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за подкрепата".

Последният кръг от шампионата е ще са проведе на 10-11 ноември на пистата Серес в Гърция.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти