Довициозо ще постигне рекорд в MotoGP, ако спечели полпозишън в Австралия

Шампионът за сезон 2018 в MotoGP може и да е ясен, но това не означава, че оставащите три кръга от календара ще бъдат по-малко интересни. Марк Маркес пристига в Австралия, където демонстрира много добра скорост в последните години, като петкратен световен шампион в кралския клас и без излишно напрежение върху раменете си. Това означава, че той ще рискува без да се притеснява за класирането, докато двамата топ италианци в шампионата – Андреа Довициозо (Ducati) и Валентино Роси (Yamaha) ще си оспорват втората позиция в генералното класиране.

Ако Дови успее да спечели полпозишън за неделната Гран При на Австралия, за първи път в своята кариера той ще стартира първи три кръга подред в рамките на един сезон.

Ако пък пилотът от Moto2 Франческо Баная успее да спечели състезанието в неделя, той ще изравни Маркес като най-успешен пилот в междинния клас с девет победи през сезона. В момента италианецът си разделя второто място с Йоан Зарко с осем победи за един сезон.

Ако топ пилотът на Honda спечели с три точки повече от топ пилота на Ducati, Honda ще спечели шампионата при конструкторите за сезон 2018.

Вижте графика за Гран При на Австралия

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти