Денислав Коджабашев донесе исторически първи медал за България от СП по тенис на маса

Денислав Коджабашев спечели исторически първи медал за България в тениса на маса от световно първенство. Варненецът заслужи сребърното отличие на сингъл по тенис на маса за хора с увреждания в Клас 10 на първенството на планетата в словенския град Лашко. На финала възпитаникът на Асен Асенов загуби с 0-3 гейма (10:12, 4:11, 9:11) от поляка Патрик Чойновски, параолимпийски шампион от Лондон 2012 и сребърен медалист от Рио де Жанейро 2016. Полякът беше световен шампион и на предишния планетарен форум за хора с увреждания.

 

За Коджабашев това е първи медал от световно първенство. До момента той имаше в кариерата си две сребърни отличия от европейски първенства за хора с увреждания, като на финалите на тези шампионати загуби именно от Чойновски.

 

“Ако бях взел първия гейм, щеше да се получи по-добре. Бях си изградил добра тактика, но накрая той беше физически доста по-добре от мен. Той си взимаше мачовете до финала с по 3-0 гейма, докато аз играх все по 3-2. Изключително щастлив съм от факта, че нося първи медал на България от световни първенства по тенис на маса. Това е голям успех за мен – дойдох с амбициите да спечеля медал и си изпълних целта”, каза специално за Sportal.bg от Лашко Коджабашев минути след финала.

През септември Коджабашев и Теодор Александдров стигнаха до 1/16 финалите на двойки на Европейското първенство по тенис на маса в Аликанте.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти