Контузия спря Адриан Андреев на крачка от медала

Българинът Адриан Андреев не успя да завърши срещата за бронзовия медал на турнира по тенис на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина) поради контузия на кръста.

Поставеният под номер 6 Андреев загуби първия сет срещу Жилберт Соареш Жуниор (Бразилия) с 4:6 за 49 минути, въпреки че поведе с 4:0. В петия гейм българинът имаше две точки за нов пробив при 40-15, но не успя да се възползва. Това даде увереност на бразилеца, който подобри играта си.

При 4:5 Адриан Андреев взе медицински таймаут заради проблем с кръста. Той все пак продължи мача, но видимо изпитваше сериозни трудности. Българинът отстъпваше с 1:3 (0-40) във втората част, когато обяви, че не може да продължи мача.

По-късно днес Андреев и Ринки Хиджиката (Австралия) трябва да играят на полуфиналите в турнира на двойки срещу третите поставени Юго Гастон и Клемен Табур (Франция). Все още обаче не е ясно дали тази среща ще се състои. Наставник на Андреев е Ивайло Трайков - дългогодишен състезател по тенис, стигнал до номер 211 в световната ранглиста.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти