Започват полуфиналите на втория Мастърс на Интерактив тенис за годината

Тази вечер от 20 часа започват полуфиналите на втория Мастърс на Интерактив тенис за годината – Sport Depot Open 2018. Турнирът е организиран по повод 20-годишнината на Спорт Депо, а на базата в Борисовата градина излязоха 106 мъже и жени. В основната схема влязоха 16 квалификанти и 16 от най-добрите аматьори на най-голямата тенис лига в България. Както във всеки Мастърс, и сега Sport Depot Open 2018 дава шанс на играчите да усетят тръпката от професионалния тенис. Срещите са във формат 2 от 3 сета, а при желание могат да се играят на централния корт и със съдия на стол. Някои от тях продължиха близо три часа, с което поставиха на изпитание и психиката, и физиката на играчите.

В неделя станаха ясни първите двама полуфиналисти, след като Цветан Бешевишки надделя над Камен Маздрашки с 2:0 сета (6:3, 6:1), а Милен Германов се наложи над Красимир Маринов също с 2:0 сета (6:2, 6:4). Късно снощи бяха определени и техните съперници за полуфиналите. Радо Владимиров победи Цветан Иванов с 2:0 сета (6:1, 6:2) и ще се изправи в сряда от 21 часа срещу Цветан Бешевишки. Другият четвъртфинал предложи драматични разигравания, но Светослав Козалиев успя да отстрани Едиз Батран с 2:1 сета (6:7, 6:4, 6:4). Така днес от 20 часа той ще излезе срещу Милен Германов в битка за място на финала.

Финалът на Sport Depot Open 2018 ще се играе в петък, 12 октомври, от 20 часа. Полуфиналите и финалът ще се проведат на централния корт на Българския национален тенис център и ще бъдат ръководени от международния съдия Елена Андонова. Победителят в турнира ще си тръгне с 1000 точки за годишната ранглиста на Интерактив тенис, а финалистът – с 600. Това ги прави почти сигурни участници във финалите на лигата, които ще бъдат през декември. От Спорт Депо са осигурили ваучери за най-добрите в надпреварата и впечатляваща купа за победителя. Организаторите канят всички приятели на тениса да дойдат в Борисовата градина, за да подкрепят играчите и да се насладят на качествен аматьорски тенис.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти