Добро състезание, лош резултат, коментира Фетел

Себастиан Фетел изостана на 50 точки след водача във временното класиране Люис Хамилтън след състезанието в Сочи. Пилотът на Ферари направи каквото можа, но изглежда Скудерия не разполагаше с най-бързата кола в Русия. Германецът стартира силно и почти изпревари Хамилтън, но Люис успя да си върне позицията и да се откъсне благодарение на слипстрийма зад своя съотборник Валтери Ботас.

При единствената смяна на гуми Ферари имаха още един шанс да прескочат опонентите си. Фетел влезе в бокса преди Хамилтън и набра преднина, която впоследствие му стигна, за да се озове по-напред при излизането на Люис от бокса. Двата болида се събраха на една боя разстояние, след което Ферари-то се откъсна напред. Не след дълго, обаче, британецът настигна противника си и го атакува. При първия опит за изпреварване Себ затвори пътя на Люис, а в опасната ситуация за малко не се стигна до сблъсък. Мерцедес докладваха на стюардите, че според тях пилотът на Ферари е направил втора смяна на посоката, но съдиите прецениха, че няма основание за наказание.

"Беше трудно, те работиха в екип много добре" призна Фетел след края на надпреварата. "Аз не го видях, когато се е опитал да ме задмине отдясно. Видях го от външната страна и трябваше да му дам място, независимо дали искам. Така че според мен си беше честно, а той после ме изпревари така или иначе".

"Състезанието беше добро, бяхме близо, но не се получи резултата, който ни се искаше".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти