Верстапен скастрен от шефа на Рено

Шефът на отбора на Рено Сирил Абитбул отрече твърденията на Верстапен, че последната версия на двигателя им не работи при голяма надморска височина, и посъветва Макс да се фокусира върху автомобила си. Вчера пилотът заяви, че Ред Бул са се върнали към предишната спецификация В, защото версия С прави проблеми на високи писти като тези в Мексико и Бразилия.

"Смятам, че ако има проблеми, те са еднакви и при голяма надморска височина" заяви Абитбул на пресконференцията в Сочи. "Увеличената мощност, която постигнахме, трябва да е същата и в Мексико. Така че не съм съгласен с подобни коментари и като цяло съм на мнение, че Макс трябва да се фокусира върху колата си".

И двамата пилоти на Ред Бул ще стартират от дъното на решетката тази неделя, заради смяната на двигателя с неговата предишна версия. Абитбул поясни, че това е било планирано предварително, заради притесненията в представянето на мотора, които са възникнали в предишния кръг.

"Имаше проблеми в Сингапур през уикенда, повече в първата тренировка и много малко в квалификацията. В лицето на Макс имаме доста претенциозен потребител. И не особено мълчалив, също така. Мисля, че отборът беше свършил добра работа, за да снабди Макс с всичко необходимо за състезанието в Сингапур".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти