Весела Димитрова разкри за сериозни промени в българския ансамбъл

Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри за готвени промени през новия сезон. Специалистът отбеляза, че освен новите уреди и новите съчетания, които ще се изготвят, ще има и нови грации. Тя поясни, че това се налага заради изключително високата натовареност, която води до контузии. Затова тя обмисля да използва повече момичета, като по този начин ще може и да ги обиграва.

От новия сезон композициите при ансамблите ще бъдат на пет топки и на три обръча и два чифта бухалки.

„Оттук нататък, нови съчетания, нови композиции, нови уреди, нови гимнастички. Кои ще са те, ще видим. Имам осем разкошни момичета, като всяка една може да стане титуляр и мисля да експериментирам. Виждате, че става много труден спортът, постоянно стават контузии и мисля, че трябва да имаме друго ниво на подготовка“, коментира Весела Димитрова.

@@@

„Идеи имам много за новите съчетания, стига да успея да ги осъществя. Мисля, че ще успея“.

„Имам осем грации, ще видим как ще станат нещата с базата, дали ще може да имаме още един килим и тогава ще може да сме абсолютно категорични“.

„И този сезон исках да участваме с пет момичета, но имаше контузии. Затова искам да участвам с шест, за да може да се обиграват, но на Олимпийските игри могат да участват само пет. Няма да има контролно за гимнастичките“, поясни замисъла си Димитрова.

@@@

„Конкуренцията е най-хубавото нещо, за което може да си мечтае един треньор“.

„Искам да са по-специални съчетанията ни. Имахме среща с техническия комитет на ФИГ, говорихме за промените при ансамблите и как да станат нещата по-атрактивни. И върху психическата устойчивост ще работим. Искам да са по-артистични. В тази насока мисля да поработя“, сподели за намеренията си Димитрова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти