Уест Хам удари Евертън за първа победа на Пелегрини

Уест Хам постигна първата си победа под ръководството на Мануел Пелегрини. “Чуковете” спечелиха с 3:1 гостуването си на Евертън. За тях това бяха първи точки, след като започнаха сезона с четири поредни загуби. В основата на успеха на лондончани бяха Андрий Ярмоленко и Марко Арнаутович. Украинецът за първи път започна като титуляр и се разписа на два пъти през първото полувреме. Той откри резултата в 11-ата минута след подаване на Арнаутович и направи 0:2 в 31-ата. Евертън върна едно попадение в края на първата част чрез Сигурдсон, но Арнаутович вкара след час игра трети гол за гостите.

Тактиката на Пелегрини, който днес отпразнува 65-ия си рожден ден, на “Гудисън Парк” се оказа доста ефективна. Гостите разчитаха на контраатаки, които им донесоха успеха. Още в 11-ата минута едно дълго подаване изненада защитата на Евертън и Арнаутович бе изведен зад отбраната. Той отклони към към Ярмоленко, който отбеляза първия си гол за клуба в първия мач, в който започна като титуляр.

“Карамелите” всъщност започнаха добре мача, но попадението ги обърка. Те обаче можеха да изравнят в 25-ата минута, когато Люка Дин намери великолепно Тосун, но ударът на нападателя с глава бе право във Фабиански. След половин час игра домакините се озоваха в още по-сложна ситуация. Ярмоленко проби, залъга и с красив удар прати топката в десния ъгъл на Пикфорд за 0:2. Атаката на Уест Хам започна след лошо подаване на вратаря на Евертън.

Тимът на Марко Силва натисна в опит да намали още преди почивката и успя да го направи в края на първата част. Бернард, който се появи на терена в 44-ата минута, веднага успя да раздвижи играта. Бразилецът намери младия Джонжо Кени, който центрира отлично и Сигурдсон с глава прати топката в мрежата.

След почивката Евертън увеличи темпото в търсене на изравняването. Гостите успяха да се справят с атаките на съперника и след час игра стигнаха до нов гол. Арнаутович се разписа след подаване на Обианг и до голяма степен осигури победата на “чуковете”. Веднага след гола нападателят се хвана за коляното, а малко по-късно бе заменен. Домакините не се отказаха да атакуват и създадоха още положения, но пропуски ги лишиха от шанса да търсят изравняване в края. Ниасе уцели гредата след удар от воле в 84-ата минута.

ЕВЕРТЪН - УЕСТ ХАМ 1:30:1 - Ярмоленко (11)0:2 - Ярмоленко (31)1:2 - Сигурдсон (45)1:3 - Арнаутович (61)МИНУТА ПО МИНУТАСТАТИСТИКАКЛАСИРАНЕПРОГРАМАТА НА ЕВЕРТЪНПРОГРАМАТА НА УЕСТ ХАМ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти