Над 20 часа на живо по БНТ от Световното по художествена гимнастика

Над 20 часа художествена гимнастика ще излъчи на живо Българската национална телевизия по време на Световното първенство в София от 10 до 16 септември. Всичко най-важно от петък до неделя ще бъде включено в програмата на БНТ 1, а квалификациите и финалите на уредите за индивидуалните гимнастички ще залегнат в програмата на БНТ HD.

В екипа към титулярния коментатор Боряна Тончева и репортера Радина Жекова ще се включат и емблематичният глас на БНТ Вера Маринова и "златното момиче" Християна Тодорова. Двете ще коментират състезанията на ансамблите. БНТ изгражда собствено студио в "Арена Армеец", откъдето ще излъчва специализирана програма преди всички финални състезания и церемонията по откриването на 11 септември.

@@@

Богато видео съдържание, кадри от безценния архив на телевизията, интервюта и материали, свързани с първенството - всичко това ще присъства в специалните студийни програми, като водещ и любезен домакин на разговорите с гостите ще бъде бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, световна и европейска шампионка с ансамбъла Ренета Камберова.

Екипът на БНТ, заедно с техническия екип на IMS осигуряват т.нар. международен сигнал - ще работят за всички телевизии по света, които имат правото да излъчват световното първенство. Отразяването ще бъде с 9 камери според стандартите на Международната федерация по гимнастика.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти