BMW представи най-мощното X2

Спортен дух, съчетан с поляризиращо излъчване на базата на тази формула новото BMW X2 впечатлява преди всичко младите и модерни целеви групи още от премиерата си през март 2018 година. Чрез екстровертния си дизайн BMW X2 интерпретира но изцяло нов начин същността на един премиум SAC (Sports Activity Coupés) в компактния сегмент. 

Върховият модел на BMW X2 ще бъде M Performance автомобил

BMW представя новият върхов модел на моделното семейство Х2: за визуално различаване още на пръв поглед на новото бензиново BMW X2 M35i допринасят широката BMW бъбрековидна радиаторна решетка с рамка в Cerium Grey. Рамките на въздухозаборниците за охлаждането и корпусите на външните огледала също са в цвят Cerium Grey. Във визията на задната част на X2 M35i доминира серийният M заден спойлер, както и двата специално оформени накрайника на изпускателната система, също в Cerium Grey.

 

 

Най-мощният двулитров Turbo двигател на BMW

Новото BMW X2 M35i е с най-мощния четирицилиндров д турбобензинов вигател на BMW с 306 кс и 450 Нм въртящ момент и категорично поставя нови стандарти над досегашните версии. X2 M35i серийно се оборудва с интелигентното задвижване на четирите колела xDrive в комбинация с осемстепенна трансмисия Steptronic с Launch Control. Автоматичната трансмисия е със специфични за M Performance настройки. С нея BMW X2 M35i ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,9 сек*. За термичната стабилност на двигателя се грижи модифицирана охладителна система.

Специфични M настройки

Като типичен M Performance автомобил BMW X2 M35i освен с мощен двигател се оборудва и с адаптирано към спортния му характер М Спортно окачване със специфични настройки. Като опция се предлага и Адаптивно окачване с два ръчно избираеми режима, което позволява компромис между максимален спортен дух и комфорт на возене. Особен технически акцент – и още една премиера при един M Performance автомобил – е монтираният на предната ос механичен блокиращ М спортен диференциал. При високо динамичен стил на шофиране този блокиращ диференциал изключително ефективно понижава възможните загуби на сцепление на предните колела.

 

 

Модифицирана е и спирачната система на X2 M35i. Краткият спирачен път дори и при най-високо натоварване се гарантират от М Спортната спирачна система със спирачни апарати в Dark Blue metallic и 18-инчови стоманени дискове отпред (17 инча отзад). Кормилното управление и окачването също са адаптирани към мощността на задвижването. М Спортното кормилно управление осигурява на водача особено директно и прецизно усещате благодарение на особените си настройки. Освен това X2 M35i серийно се оборудва със снижено М Спортно окачване с по-стегнати пружини и амортисьори. Модифицирана е и конструкцията на задната ос.

 

 

Типичен за M Performance дизайн

Спортните амбиции на новото X2 M35i, гарантирани и от вътрешните му добродетели, външно се забелязват по възхитителния дизайн с множество типични за M Performance автомобилите елементи в Cerium Grey, базирани на X2 M Спортния пакет. Това включва предната част с Full LED технология за фаровете и фаровете за мъгла, двойната бъбрековидна радиаторна решетка в Cerium Grey и страничните въздухозаборници в Cerium Grey с ново оформление за максимално добро охлаждане на спирачките и двигателя. Външните огледала са облагородени с корпуси в Cerium Grey. Отзад X2 M35i е оборудвано с впечатляващ М заден спойлер и демонстрира въодушевяващата си индивидуалност чрез П Спортната изпускателна система с два накрайника с диаметър по 100 мм. Благодарение на адаптираните шумозаглушители изпускателната система се отличава с особено спортен спектър на звука. 19-инчовите M Sport алуминиеви джанти 715 М (опционално: 20-инчови M Sport алуминиеви джанти 721 в Cerium Grey bicolor) по впечатляващ начин допълват оформлението на екстериора.

Производството стартира през ноември 2018 година, за европейския пазар през март 2019 година.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти