Познато: един корнер беше достатъчен на Атлетико (галерия)

Коке беше оставен извън стартовите 11. Диего Симеоне подреди офанзивно 4-4-2 с Антоан Гризман и Диего Коща в нападение, подкрепяни по крилата от Анхел Корея и Тома Льомар. Символичните гости от “Вайекас” разчитаха на изпитаната схема 4-2-3-1.

Преди срещата световните шампиони Антоан Гризман, Люка Ернандес и Тома Льомар показаха завоюваната в Русия световна купа. 

Първото полувреме не предложи особен спектакъл. Домакините владееха топката, но рядко изостряха нападенията си. Първият удар в мача дойде от главата на Адриан Ембарба в четвъртата минута, но мина малко над гредата на Ян Облак. В 15-ата Люка и Льомар комбинираха добре и атаката завърши с корнер. @@@ Първата част ще се запомни най-вече с петте корнера, изпълнени в първия четвърт час. Най-интересният момент за първите 45 минути дойде в 37-ата, когато Льомар шутира опасно и вратарят на "пчеличките" Алберто Гарсия успя да се справи. Минуута по-рано Хуанфран беше сменен заради мускулни проблеми и на терена излезе Томас. @@@ В 48-ата Саул получи от Томас и шутира доста опасно. С началото на втората част момчетата на Диего Симеоне показаха признаци на съживяване в търсене на гола. В 60-ата Трехо стреля близо до целта. В края на двубоя момчетата от “Вайекас” тръгнаха по-смело напред. В 81-ата минута Алекс Морено центрира много остро, но словенският страж внимаваше и се намеси точно. Стотина секунди по-късно Савич можеше да си отбележи автогол след ново опасно центриране. В 84-ата пък при удар на Луис Адвинкула топката облиза гредата. В 90-ата Облак показа защо струва 100 милиона и запази точките след брилянтно спасяване. Така Атлетико има четири точки от два мача след ремито срещу Валенсия преди седмица. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти