Родните боксьори научиха съперниците си за световното за младежи

Без бълграско участие ще премине днешният пръви ден от програмата на световното първенство по бокс за младежи и девойки, което ще продължи до 31 август в Будапеща, Унгария.

Страната ни ще бъде представена от четирима състезатели - Мелек Закифова (кат. до 48 кг) - на снимката, Горяна Стоева (51) и Елина Георгиева (54) при девойките, както и Иван Атанасов (64) при младежите. Треньори на нашите са Петър Лесов и Валентин Поптолев.

Тегленият снощи жребий изпрати две от нашите боксьорки срещу представителки на силната индийска школа. В първия си мач утре Мелек Закифова, европейска шампионка за момичета от София 2017 и бронзова при девойките при най-леките, ще срещне индийката Ниту, която е световна шампионка в категорията от първенството в родината си през миналата година.

Европейската вицешампионка от април т.г. Горяна Стоева ще боксира в първия кръг при 51-килограмовите срещу индийката Анамика. Евентуална нейна съперничка на 1/4-финалите ще е Мартина Ла Пиана от Италия, която е победи във финала на континенталното първенство. Двукратната световна шампионка (за момичета и девойки) в категорията Дестини Хевън Гарсия от САЩ е в другия поток и би се срещнала с българката чак на финала.

Елина Георгиева ще излезе срещу състезателката от Беларус Даря Дзикава в кат. до 54 кг. Единственият ни представител при младежите – Иван Атанасов, ще има за съперник японеца Сора Танака в кат. до 64 кг. Техният двубой е утре, а в категорията ще участват общо 23-има състезатели.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти