Фетел изпревари Мерцедес, Верстапен катастрофира

Себастиан Фетел успя да изпревари и двата Мерцедеса във втората свободна сесия преди Гран при на Великобритания. В началото на тренировката Кими Райконен беше най-бърз, но катастрофа на Макс Верстапен предизвика червен флаг за цели 9 минути.

Ред Булът на холандеца се счупи на излизането от дългия завой Луфилд, а при опита на пилота да овладее колата се завъртя и се удари в предпазната стена. Така участието на Верстапен приключи без той да успее да запише бърза обиколка. Той остана предпоследен в класирането, защото Ромен Грожан така и не излезе на пистата, защото колата му не беше готова след катастрофата в сутрешната сесия.

Люис Хамилтън завърши втори, като най-бързата му лична обиколка дойде чак след шест тура с гумите софт. Валтери Ботас се нареди зад съотборника си, а Кими Райконен остана четвърти пред Даниел Рикардо.

Изненадващо Фернандо Алонсо се оказа най-бърз от останалите и се нареди шести на по-малко от секунда зад Ред Бул. Плътно зад него се класира Нико Хюлкенберг с Рено, а двата болида на Форс Индия отново бяха 8 и 9, като Окон пак беше по-бърз от Перес. Топ 10 затвори Шарл Леклер, който продължава силното си представяне.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА СВОБОДНА ТРЕНИРОВКА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти