Треньорът на Панама избухна срещу журналист

Журналист, който нарече Панама най-слабият отбор на Световното първенство в Русия, беше нападнат остро от треньора на дебютантите Ернан Дарио Гомес, който защити играчите при тяхната първа кампания на голям форум.Панама отстъпи снощи на Тунис с 1:2, но пък отбеляза два гола и по този начин първенството в Русия е първото, на което всеки един отбор е вкарал минимум по две попадения.Ернан Дарио Гомес, който има сериозен опит с други тимове и участва на Световни първенства от 1998-а година насам, реагира наистина бурно."Ние сме най-слабият отбор? Да, може да сме последни в класирането, но пък най-слабия отбор??? Ти трябва първо да сравниш други неща, преди да правиш такива анализи, като примерно подготовката на футболистите и образованието им. Ние сме напълно нов отбор и като такъв, е нормално да имаме трудности. Ако ти видиш каква е инфраструктурата на футбола в Панама, на федерацията, отборът определено е израстнал”, избухна Гомес.

ss

Панама беше аут от първенството и преди снощното поражение с 1:2 от Тунис, тъй като беше сразен от мощните Белгия и Англия.

"Работихме много здраво и се случи да играем срещу много здрави и опитни отбори, които не само са били на Световни първенства и преди. Нямаш право да наричаш Панама най-слабият отбор на Световното, защото е липса на всякакво уважение, каза още колумбийският специалист.

Той води малката централноамериканска страна от 2014-а година насам, но заяви, че няма нищо против да продължи работата си. Първо обаче трябва да коментира бъдещето с ръководителите на федерацията.

"Имам вече и други оферти. Първо ще си почина малко, ще обмисля нещата и ще видим какво ще правя, заяви още Гомес.За отбора мога да кажа, че се надявам да се класира отново на Световно първенство и това да е още в следващата кампания. Отборът има добра основа и който и да работи с него няма да има такива проблеми, каквито имах аз преди четири години, завърши специалистът. ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ГЛАСУВАЙ ЗА ИГРАЧ НА МАЧАГЛАСУВАЙ ЗА ГОЛ НА ДЕНЯ! ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ПАНАМА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ТУНИС

Още от Футбол свят

Виж всички