Ван Марвайк: Дания разполага с много силен състав

Селекционерът на австралийския национален отбор Берт ван Марвайк призна, че Дания разполага с изключително силен състав. Холандският специалист не успя да изведе "кенгурата" до поне точка срещу Франция в първия мач на тима от груповата фаза на Мондиал 2018, в който "петлите" победиха трудно с 2:1. Сега австралийците трябва да се изправят срещу скандинавците, които победиха Перу с 1:0 в дебютния си мач на шампионата в Русия.

"Датчаните разполагат с много силен състав. Те са под номер 12 в световната ранглиста и това говори достатъчно за тях. Физически силни са и са много високи. Това е тяхното най-силно оръжие. Футболистите им притежават много качества и креативност. Датчаните са повече от отбор", коментира Ван Марвайк пред медиите. Той не пожела да разкрие дали ще има промени в състава на Австралия.

"С всеки ден сме все по-уверени. Няма значение, че Дания има толкова силен отбор. За мен най-важното е подобрението при нас. Няма да коментирам дали ще има промени в състава. Сега гледаме само детайлите. Ще правим това, което правихме и срещу Франция. Ще опитаме да бъдем дисциплинирани и да открием къде точно датчаните може да имат проблеми", каза още Ван Марвайк, който изведе Холандия до финала на Мондиал 2010. Дания среща Австралия в среща от група "С" на "Самара Арена" на 21 юни. ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ФРАНЦИЯ! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА АВСТРАЛИЯ ТУК! ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички