Байерн (Мюнхен) пак го направи (видео)

За кой ли път този сезон Байерн (Мюнхен) разочарова, но сега го направи по изключително наивен начин. На "Алианц Арена" шампионите водеха с 3:1 срещу предпоследния Фортуна (Дюселдорф), но допуснаха изравняване за крайното 3:3. По същото време лидерът Борусия (Дортмунд) спечели визитата си на Майнц 05 с 2:1 и разликата межу двата отбора набъбна на немислимите 9 точки след само 12 кръга. Защитата на баварците не успя да се справи с централния нападател Доди Лукебакио, който реализира и трите гола за Фортуна. Последният дойде в добавеното време.
Томас Мюлер вкара на два пъти за Байерн, а веднъж точен беше и Никлас Зюле. Мюнхенци обаче "успяха" да пропилеят и този аванс и скандалното за тях беше, че гостите изравниха с голове на контраатака, при които Лукебакио излизаше сам срещу Нойер. 21-годишният белгиец е в Дюселдорф под наем от Уотфорд и вече има 9 попадения в 12 срещи във всички турнири.  

Домакините търсеха изразителен успех, с който час по-скоро да забравят загубата от Борусия (Дортмунд) в миналия кръг, но нещата станаха по-зле.

Треньорът Нико Ковач даде шанс на Франк Рибери, Ренато Санчес и Леон Горетцка, след като някои от основните му футболисти са с травми или не са във форма. Матс Хумелс и Ариен Робен бяха на пейката, където имаше и двама юноши. За Фортуна титуляри бяха юношата на Байерн Михаел Рензинг (вратар) и бившият нападател на баварците Такаши Усами. Лукебакио застраши Мануел Нойер още в първата минута. Веднага след това обаче Байерн натисна и скоро изглеждаше, че всичко е решено. В 17-ата минута Зюле насочи топката в мрежата за 1:0 след разбъркване след корнер, а три по-късно Жером Боатенг изведе Мюлер сам срещу вратаря за 2:0. @@@ Темпото веднага спадна, гостите по никакъв начин не успяваха да поставят мюнхенци под напрежение и срещата стана скучна. В 44-ата минута обаче тимът на Фортуна все пак успя да върне единия гол чрез Доди Лукебакио. Попадението на Фортуна беше по-скоро случайност на фона на случващото се на терена, защото Байерн не изпускаше инициативата. Логичното се случи в 57-ата минута, когато Мюлер беше перфектен с левия крак, насочвайки топката в долния десен ъгъл на Рензинг за 3:1. И в този момент като че ли нещо се случи с футболистите на Ковач. Те загубиха всякакъв интерес за игра, като бяха особено несериозни в отбрана. Защитната линията беше изтеглена прекално високо и всяка атака на Фортуна беше опасна. @@@ Гостите имаха две много добри възможности за ново намаляване на резултата, като центриранията им всяваха паника в "червената" защита. Мюнхенци не си взеха поука и в 77-ата бяха "хванати в крачка" и Лукебакио излезе сам срещу Нойер и реализира отново. Не последва сериозен отговор от Байерн и зрителите на "Алианц Арена" започнаха отново да треперят в очакване на последния съдийски сигнал. В 89-ата Левандовски пропусна на празна врата и това се оказа фатално, защото след това Лукебакио повтори упражнението от малко по-рано и матира Нойер за 3:3. По същия начин - с голове на съперника в края - Байерн изпусна победите при домакинствата си на Аугсбург (1:1) и Фрайбург (1:1), а срещу Борусия (Мьонхенгладбах) дори нямаше интрига - 0:3. През седмица баварците срещат Бенфика в Шампионската лига, а после гостуват на Вердер (Бремен).   СТАТИСТИКА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти