Няма промяна: Реал Мадрид пак аварира и върна лошото усещане (видео)

Часове след разкритата от Football Leaks информация, че капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос се е провалил на допинг тест тимът записа седма загуба от началото на сезона във всички турнири. Повече от изненадващо победителят в Шампионската лига беше разгромен с 3:0 от скромния тим на Ейбар в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, игран на “Ипуруа”.

Солари пак беше оставил Иско на пейката - за пети пореден път, а вместо него започна Марко Асенсио. Възстановеният от травма Даниел Карвахал беше сред резервите и се появи в течение на двубоя на мястото на виновника за втория гол Алваро Одриосола. Рафаел Варан и Марсело се завърнаха в стартовите 11, а Дани Себайос влезе в халфовата линията на мястото на контузения Каземиро. Вторият вратар Кейлор Навас не успя да се излекува и Кико Касийяс беше резерва на Тибо Куртоа. Рамос беше титуляр.

Домакините заложиха на 4-4-2 със Серхио Енрик и Кике в атака. Титулярният вратар Марко Дмитрович е контузен и за това днес пазеше Асиер Риесго. Срещата започна с опасност за домакините, след като още в 3-ата минута Кике стреля опасно и страничната греда спаси Мадрид. Само две минути по-късно Гарет Бейл заби топката в мрежата на Ейбар, но голът правилно не беше зачетен заради засада на нападателя. @@@ Футболистите на Ейбар изобщо не мислеха за защита, а още от началото наложиха висока преса. Столичани бяха на косъм от попадение в 11-ата минута, когато Карим Бенземе прехвърли вратаря, но в последния момент Хосе Анхел-Коте изчисти влизащата топка. Не беше изминал и четвърт час и играта видимо беше разделена пред двете врати със следващи едно след друго положения. От това се възползваха домакините в 16-ата минута, когато след контраатака Гонсало Ескаланте вкара за 1:0. Ситуацията беше щателно разгледана чрез ВАР заради съмнения за засада, но в крайна сметка беше взето правилното решение, че такава няма. Реал не успя веднага да отговори. Чак в 35-ата минута "белите" създадоха опасност, когато Бейл стреля от фал, но вратарят Риесго усети намеренията на уелсеца и не промени позицията си на голлинита, като по този начин спаси. @@@ В крайна сметка първата част завърши без "лос меренгес" да покажат някакво превъзходство. И все пак Солари не прибегна до промени на този етап. И нищо на терена не се промени. Домакините пак бяха достатъчно агресивни в пресата си, че съперникът изненадващо се задъхваше. Така в 52-ата минута Кукурейя отново показа настойчивост и спечели спорна топка, след което последва пас към Серхи Енрик и гол за 2:0. Домакините веднага нанесоха и трети удар, след като в 57-ата Кике направи 3:0. И тук с ключова роля беше Кукурейя. Гостите бяха в тежък нокдаун и в 62-ата минута Тибо Куртоа спаси 100-процентов шанс, след като защитата пак беше хваната неподготвена. Едва сега Солари вкара Иско в игра, като извади Лука Модрич, за когото това беше пореден слаб двубой. @@@ Чак около 70-ата минута станахме свидетели на положения пред вратата на Ейбар. Тогава Бензема пропусна при няколко ситуации. До края обаче не се случи нищо съществено и Реал си тръгна сломен. Във вторник "белите" ги очаква още по-тежко гостуване - на Рома в ШЛ, а след това през уикенда на "Бернабеу" идва Валенсия. СТАТИСТИКА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти