Серхио Рамос е дал положителна допинг проба, твърди Football Leaks

Серхио Рамос е дал положителна допинг проба, твърди Football Leaks
Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е известният футболист, който е дал положителна допинг проба в Шампионската лига, информират Der Spiegel и L'Espresso, позовавайки се на разкрития на Football Leaks. Това със сигурност е било след финала в турнира през пролетта на 2017 г., когато испанците надвиха Ювентус с 4:1. Защитникът обаче не е бил санкциониран по никакъв начин и провалът му е бил запазен в тайна.
Според Football Leaks Рамос не е издържал теста и в други случаи.
Резултатите от пробата на Рамос след мача на 3 юни 2017 г. са показали наличието на Dexamethasone - кортикостероид, който помага при възпаление. Лекарството му е било инжектирано на два пъти в деня преди финала заради болки в коляното и рамото. Пробата е под №3324822 и е била изследвана в лаборатория в австрийския град Зайберсдорф. По принцип УЕФА разрешава употребата на Dexamethasone, но само ако предварително клубът е информирал за използването му. Оказва се обаче, че лекарите на Реал са подали като информация, че Рамос е взимал съвсем друго лекарство - Celestone Chronodose. Ето защо докторът на “белите” е поел пълна отговорност за гафа, а от УЕФА са приели просто едно извинение.

Месеци по-рано - през февруари 2017 г., на базата на Реал в Мадрид пристигат агенти за извънреден допинг тест, което е нормалната практика. Появата им обаче предизвикала напрежение сред играчите. Тогава от Реал са настояли, че въпросните агенти не са достатъчно професионални в своята работа и затова в крайна сметка лекарите на клуба взели пробите. Това е грубо погазване на правилника, но и в този случай от европейската футболна централа са приели резултатите.
Освен това Рамос е бил определен да даде проба след мач в Испания през април 2018 г. - след победата на Реал с 2:1 над Малага. Веднала след двубоя обаче той първо си е взел душ, независимо че изрично му е било казано, че не трябва да го прави. Служителите в Испанската Антитопингова агенция са се нуждаели от цели пет месеца, за да обвинят официално футболиста с писмо до Реал Мадрид. Писмен отговор обаче така и не е получен.
Преди няколко седмици от Football Leaks анонсираха за много нови скандални разкрития за измами във футбола. Още тогава те споменаха за популярен футболист, който е играл в много финали на ШЛ. Разследващите журналисти обаче ще публикуват поетапно разкритията си.

 

Още от Футбол свят

Виж всички