Кавани: Не съм докоснал Неймар, той ми е приятел и брат

Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани коментира спречкването със съотборника си в Пари Сен Жермен Неймар по време на двубоя приятелската среща между Бразилия и Уругвай. В края на мача Кавани фаулира бразилеца, който впоследствие отказа да приеме подадената ръка на уругваеца.“Това са неща, които се случват във футбола. Ние сме приятели, братя. Но искаш да побеждаваш и да защитаваш своя национален тим. Нищо не направих, не го докоснах. Отидох да го видя и му казах, че не съм го докоснал, само това”, заяви той пред радио “Монте Карло”.

Голмайсторът говори и за тризъбеца между тях двамата и Килиан Мбапе в атаката на ПСЖ. “Имаме трима играчи, които са технически важни, и е нормално всички да искаме да вкарваме. Ролята на треньора е да свързва играчите в атака, а също и със защитата. Томас Тухел говори с нас, понякога го прави, но мисля, че не му е лесно. Знаеш, че е така, но смятам, че работата през всички дни малко по малко ще донесе успех.

Всички ще успеем да разберем кое е най-доброто, какво може да се направи за отбора и да имаме успех заедно, за да спечелим важни неща. Трябва да дадем качествата си в услуга на тима. Така ще можем да постигнем големи неща. Колкото по-скоро го осъзнаем, ще можем да направим много неща, защото така не можем да продължаваме”, каза още Кавани, който смята, че някой измежду Мбапе, Рафаел Варан и Антоан Гризман трябва да спечели Златната топка.

Още от Футбол свят

Виж всички