Тотнъм настигна Челси и Ливърпул след попадение на най-неочаквания голмайстор (видео)

Тотнъм постигна четвърта поредна победа във всички турнири, след като надделя за пети пореден път с резултат 1:0 над Кристъл Палас в лондонското дерби от 12-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение реализира 20-годишният аржентинец Хуан Фойт (66'), който днес изигра едва втори си мач в лигата, след като дебютира преди седмица. С този успех "шпорите" се изравниха по точки с Челси и Ливърпул, които играят своите мачове от кръга утре.

Звездата на Палас Уилфред Заха остана изненадващо извън групата за днешния двубой. Неговото място бе заето от Джордан Аю. Виктор Уаняма и Деле Али започнаха за "шпорите", а Кристиан Ериксен бе оставен на скамейката за началото.

В 50-ата минута Лорис се намеси неособено добре при един корнер пред неговата врата, но извади късмет, тъй като Томкинс не успя да насочи топката с глава и стражът на гостите се намеси. Осем минути след това Кейн стреля с глава над напречната греда. В 66-ата минута Тотнъм стигна до гол. Кейн засече с глава центриране от корнер, топката рикошира в Макартър, след което 20-годишният Фойт бе оставен непокрит и направи добавка с глава отблизо, вкарвайки първия си гол в Премиър лийг. В 80-ата минута Лорис изби силен шут на Шлуп от границата на наказателното поле. Пет минути след това Таунзенд стреля право в ръцете на вратаря на гостите от няколко метра. В 91-вата минута Александър Сьорлот пропусна най-чистата възможност за домакините, след като остана очи в очи с Лорис, но стреля силно в него. В ответната атака Сон пропусна да отбележи втори гол за "шпорите". Тотнъм остава на четвърто място, но вече с 27 точки. Палас е на 16-а позиция с осем пункта. СТАТИСТИКА ТУК! КЛАСИРАНЕ ТУК! МИНУТА ПО МИНУТА ТУК! ПРОГРАМА НА КРИСТЪЛ ПАЛАС! ПРОГРАМА НА ТОТНЪМ!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти